reede, 13. detsember 2013

advendiaeg

teisipäeval toimus meil siin midagi imelikku. minu jaoks imelikku. tundub, et mitte teiste jaoks. majakaaslased käisid linnas ja saabusid tagasi rohkem kui kümne kilekotiga, kotid olid täis igasugust jõulustaffi. osteti plastmasskuusk, suures koguses kõikvõimalikke kuuseehteid, jõuluvana kujusid ja muud kulda-karda. sain siis aru, et meie majja tulevad jõulud!!! :D 

ma poleks uskunud, et ma austraalias kuusega jõule kogen. jõule on ikka plaanis kuidagi pidada, kuigi väga veider ja harjumatu on teha seda ilmselt 30 kraadide kuumaga. jõulu- ega advenditunnet pole ju absoluutselt, ilmselt ei tule ka. aga kes teab, mis tundeid see jõuluehteis maja võib veel tekitada. aega on veel poolteist nädalat vist. 

igaljuhul pliksid saabusid koju, panid jõulumuusika mängima ja hakkas pihta! kuusk pakist välja, ehted külge, mitu paari elektripirne. õue lehtpuude külge pandi roosat kuusekarda ja mingeid sädelevaid kette ja kuuse kuulikesi. uste kohale pandi lehvima mingid sädelevad lindid. üks tüdruk urgitses karbist välja mingisugust suurt vatilaadset asja. minu küsimusele peale: "mis see on?" sain vastuse, mis peaks siililegi selge olema: "LUMI!" okei, lumi siis lumi. seesama lumi pandi õue terrassi äärele ning pärast järgmise päeva rahet oli sellest alles ainult valge käkk ja õhtuks vedeles seesama "lumi" juba prügikastis. muljetavaldavad jõulukaunistused olid ka 'merry christmas' kirjaga õhupallid. naljakas oli vaadata, kuidas kõik olid nii ametis ja püüdsid kogu sellele ostetud kraamile leida parimaid paiku. suur osa kraamist jäi lihtsalt kuskile laua peale vedelema, polnud enam vaba ruumi nendele. ma olin veidi jahmunud, istusin diivanil ja aitasin paberist ketti kokku liimida. sellist, nagu põhikoolis 1. klassi tööõpetuse tunnis viimati tehtud sai. ei, väga lõbus oli :D 

nüüd on meil jõuluehteis kodu. kui õhtul tuba pime on ja ainult kuusetuled põlevad, siis isegi mingi üliväike hubane jõulutunne nagu tuleks, aga päeval õues 30 kraadiga seda kuusekarda suvalise lehtpuu ja aialille küljes vaadates tuleb küll naer peale. 

tegelikult eks maja tüdrukud on ka kõik euroopast pärist ja harjunud õigete jõuludega ja eks sellepärast tahtsidki võlts jõulutunnet tekitada. kellelgi meist pole sel aastal ju PÄRIS JÕULE.

selline advendiaeg siis mul, päkapikud ka ei käi... 


(lisan pilte meie majast, õuest ja jõulusaginast)













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar