kolmapäev, 29. oktoober 2014

Rockhampton races. Caulfield cup 18/10/14

hobuste võiduajamised on austraalias oii kui populaarsed. eriti nüüd ma tajun seda, kui ise baaris töötan ja üheks mu põhitööks lisaks alkoholiserveerimisele on rahapanustamise piletite väljamüümine ja võidu korral raha välja maksmine. ja seda päevast päeva. hommikust õhtuni. baar on täis ekraane, kust parasjagu live's race'd ehk võiduajamised käivad. inimesed baaris panustavad ja panustavad ja panustavad... kaotavad ja võidavad raha. nii see elu siin käib, igapäevane. ja nii on see üle austraalia, paljudes pubides-baarides on need ekraanid ja TAB masinad. TAB masin on tark masin, mis sisestatud piletitelt koodid välja loeb ja ütleb mulle palju kliendilt raha võtta ja hiljem välja maksta, kui tegu on võidupiletiga.

need raced, mis parasjagu telekast näidatakse, toimuvad üle austraalia. samuti on osad raced uus-meremaalt, singapurist ja rootsist. vahest ka kusagilt mujalt. seal, kus need parasjagu toimuvad, on tegelikult üks korralik üritus käimas. inimesed end viimseni üles löönud ja kohapeal seltskonnaga päeva nautimas, alkoholi joomas ning loomulikult panustamas, panustamas, panustamas... telekast näeme me ainult sõite, et panustada.. mitte inimesi. aga alati on võimalik kohapeale minna ja sellest glamuurist osa saada.

 olin austraalias vaid korra racel käinud ja seda gayndahis, kus varasemalt elasin. seal toimuvad raced 2 korda aastas. nt rockhamptonis, mis on hetkel mu suurim lähilinn, toimuvad raced igal laupäeval. 18. oktoobril toimus eriti suur race, sest samal ajal toimus melbournes suur Caulfield cup, mis on tuntud üle austraalia. selle puhul oli tavapärasest rohkem külastajaid ka sel päeval rockhamptonis. lausa 5000 ringis. rockhamptonis oli sel päeval midagi 8 ringis neid võiduajamisi. või isegi 10. aga samal ajal olid jällegi ekraanid iga pool, kust sai jälgida samal ajal melbournes, brisbanes ja kus iganes toimuvaid race'e. ja panustada!

absoluutselt kõik inimesed on race'i jaoks end üles löönud. ega muudmoodi sinna ei kõlbagi minna. igal racel lausa valitakse välja parimad outfit'id nii meeste kui naiste puhul. ma erilisi pilte kohapeal ei teinud, aga panen siia paar suvalist pilti googlest, kuidas inimesed sellel päeval välja näevad. ja nii ongi.

google.com

google.com

sel korral jälgisin race'e vip alast, kuna sõber stu on race club'i liige ja ta kutsus mu endaga kaasa... vip ala tasuta šampanja ja konditsioneeriga suur siseruum, kus veel ilusamad inimesed, kui õues lõõmava kuuma käes. mõnus! nautisin täiega. ja muidugi mis ei puudunud ka vip alas - panustamine. seda tegin ka mina. ja lahkusin suurema rahasummaga, kui kohale läksin igaljuhul. meie seltskond oli päris suur ja kellegi tuttav oli väga head tips'id meie andnud. tips ehk vihjed - kui oled õnnelik ja õiges seltskonnas, siis omad neid. see tähendab, et keegi kes on eluaeg hobuste ja race'dega kokku puutunud, teab kõike treeneritest ja jockey'dest ehk sõitjatest ja omab omakorda vihjeid kelleltki teiselt, et mis hobune on eriti hästi treenitud ja võib võita. olgu öeldud, et neid hobuseid, kes siin austraalias võistlevad, on sadu.. tuhandeid... loomulikult enne toimuvat race'i on ekraanidel ka info hobuste kohta, nt et mis koha ta on saanud kolmel viimasel racel, kas ta on hea nt vihmaga jooksma, palju hobuse reiting on ehk kui palju tema eest raha saab, kui ta võidab. mida madalam reiting, seda rohkem on sellele hobusele panustatud ehk seda parem hobune ta tõenäoliselt on. kuid kuna tegu on siiski loomaga, ei tea kunagi, kuidas tal tegelikult sellel võiduajamisel minna võib ja kui head on ta konkurendid. selleks on kasulikud tips'id. ja need meil olid ja panustasime ainult nende hobuste peale, mida soovitatud oli. eks vahest jällegi, hobune kes oleks pidanud võitma, sai hoopis eelviimase koha. jep, õnneasi!

selfieee

sain küll kogu päeva vip ruumis olla, aga käisin vahepeal õues ka "lihtrahvast" vaatamas :D okei nali, ma olen ka kõigest ju backpacker (seljakotirändur). või tegelikult õigem oleks öelda flashpacker, mul pole ju seljakottigi :D igaljuhul vahepeal käisin õues ka tüdrukuid külastamas. need tüdrukud, kellega koos töötan. ja üleüldse oli palju rahvast mount morganist kohal.


stevie laenas mu kübarat



another selfie


musirulll

pärast race'i jätkus mu õhtupoolik ühes lahedas baaris-klubis-restoranis nimega giddy goat (tüdrukud pidid tööle minema, mul oli õhtu ja järgmine hommik vaba. thank you my best boss). rahvast igaljuhul megalt, live muusikud, ülakorrusel avatud klubi, söögid-joogid. kui kogu see krempel läbi sai, lõpetas mu kena päeva meeletu jalavalu 14 tundi 15cm kontsadel olemisest. oi seda õnnehetke, kui kingad jalast sai pärast pidu :D

see oli üks ülimõnus nädalavahetus!!!

ahjaa, sattusin austraalias esimest korda ka ajalehte. ei juhtu see päris igapäev vist.. päev enne race'i ehk reedel käisime peol giddy goatis ja fotograaf küsis pärast foto tegemist nimesid, et ajalehte panna. ajaleheks Morning Bulletin, ilmub igal argipäeval ja tegu ikka normaalse ajalehega, kus uudised ja kõike, lõpus spordiuudised nagu ikka. ja keskel lehekülg nädalavahetusele pühendatud, kuna tegu oli rockhamptonis tänu racele väga suure nädalavahetusega.




ei jäänud see aga mu viimaseks race'ks siinmaal. juba tulevasel laupäeval lähme railway hotel social club'iga Yeppooni racele. yeppoon asub rockhamptoni lähedal, mõnus pisike kuurortlinn. railway hotel on see pubi, kus töötan. nii et palju rahvast social club'ist ja tõotab tulla lõbus päev jällegi. ainult et sel korral pärast race'i õhtul tööle tagasi, kus sellele samale rahvale, kellega päev otsa race'l tsillinud, siis jooke serveerida :)

selleks korraks lõpetan. saadaks pool sellest 40 kraadisest lõõmavast suveilmast teilegi eestisse!
:)






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar