kolmapäev, 26. veebruar 2014

gayndahi lõbustused

olen eluga gayndahis viimaks ära harjunud. see väikelinna elu on mulle isegi meeldima hakanud. viimastel nädalatel oleme siin ka päris palju põnevat korda saatnud ja elu on lõbus olnud.

kaks nädalat tagasi ühe töönädala lõpus laupäeval kutsus boss meid jälle jõele veesuuska ja -tuubi sõitma. igapäevasest redelitõstmisest ja muust trennitegemisest on vist kasu olnud ja sain väga kergelt suuskadega püsti ning sõitsin ilma kukkumata terve suure ringi. nii lahe :D muidugi ei puudunud ka hirmusõit tuubiga. vahest tundus, et boss tahab oma headest eesti töötajatest lahti saada, niimoodi retsis meid tuubiga, et lendasime koguaeg üle ääre. aga ei kurda, väga vinge. pärast veelõbustusi läksime bossi poole barbeque'le. sõime, mängisime piljardit ja läksime pubisse. järgmisel päeval tegi "issi" kodus meile ja mõndadele me sõpradele head õhtusööki. sellel õhtul jäi jutt, et iga pühapäev hakkab kodus olema ühine "perekondlik" õhtusöök. no mis saab mul tasuta hea toidu vastu olla, jejee.



järgmisel päeval  ehk esmaspäeval tegime soomlannale sonjale üllatusõhtusöögi tema 20. sünnipäeva puhul. läksime restorani. ta ei teadnud, et nii palju inimesi tuleb teda õnnitlema. oli jällegi üks tore õhtu uute oma uute gayndahi sõpradega.

"issi ja emmega" sonja sünnipäevale




kaua ei pidanud uusi lõbustusi ootama. sest saabuval reedel oli juba valentinipäev. austraalias pole keegi kuulnud 14. veebruarist kui sõbrapäevast, samuti ei teadnud meie saksa sõbranna sõbrapäevast midagi. nendes maades tähistatakse valentinipäeva ehk paarikeste päeva. aga meie-eestlased kutsusime sellegipoolest endale sõbrad külla ja tegime sellepuhul külalistele head-paremat süüa. "emme-issi" läksid nädalavahetuseks kodust ära romantilisele matkale vms, seega meil oli vaba maja. kõhud kooki täis pugitud, läksime pubisse, kus esines live-bänd. sai tantsu, nalja ja uusi tuttavaid. rahvast oli tunduvalt rohkem, kui tavalisel reede õhtul pubis. bändi ja valentinipäeva pärast olid päris paljud inimesed ennast kodudest välja vedanud.

marili, maike, lily, sonja, minna, ave, mina



järgmisel päeval käisime ratsutamas. gayndahist paarikümne km kaugusel kasvatab üks naine hobuseid ja pakub huvilistele ratsutamise tunde.  esimene tund oli tore, aga pole kindel, kas rohkem lähen.


vahepeal ütlesime "head aega" ja soovisime "head teed" ka oma saksalasest töökaaslannale maikele. väga kahju oli, et ta lahkus, sest temaga oli lahe koos aega veeta. tema viimase päeva puhul käisime gayndahi aasia restornis söömas. jah, ma olen avastanud siin veel selliseid kohti, mille olemasolust aimugi polnud. nende seas aasia restorani :D



möödunud nädalavahetus oli jällegi tore. töönädala lõpus ehk laupäeval kutsus üks austraalia sõber meid camping'ule. koht asus 30 km kaugusel gayndahist jõe ääres. megailus koht, väga aussilik, vau mis loodus. ja palju lahedaid inimesi... kohal oli 6 soomlast, 3 eestlast (me oleme ainsad eestlased gayndahis hetkel), 2 rootslast, 1 islandlane, vb keegi veel euroopast ja austraallased. ehk siis põhimõtteliselt skandinaavia pidu :D põhikeeleks oli vist soome keel. üks soomlane on pool-venelane ja palusin tal endaga natuke vene keeles rääkida, sest austraalias sa vene keelt naljalt ei kuule. niii veider oligi kuulata seda austraalias, kui ta rääkis :D üleüldse siin inglise keeleses keskkonnas elades on eesti keel hoopis teisiti kõlama hakanud. mitu korda on siin meile öeldud, et eesti keel on nagu haldjate keel (või pärit lord of the rings'i filmist vms) ... ja tõepoolest, ta kõlab küll kuidagi nagu maagiliselt, mida ma varem polnud täheldanud. ja kui muidu imelik-tundunud-soome-keel mulle erilisi emotsioone ei tekitanud, siis mõndade austraallaste käest olen nüüd kuulnud, et see on nende meelest kõige huvitavamalt kõlav keel. või midagi sellist. ja nüüd olen ma ise ka seda arvama hakanud, soome keel kõlab siin olles hoopis teistmoodi, palju põnevamalt.

on kahte sorti austraallasi. ühed teavad, kus eesti asub, teised ei kujuta ettegi. kui minult on küsitud, kust ma pärit olen ja vastuseks saanud, et eestis, on tavaliselt järgmine küsimus, et palju seal inimesi elab. ja järgmine küsimus on alati: mis keelt te seal eestis räägite? saades vastuseks "eesti keelt" tehakse imestusest pungil silmad, sest meid on ju vaid veidi üle miljoni selles väikses riigis ja see tundub uskumatu, et meil oma keel on.

aga anyway, õhtu oli ülimalt lahe, sest inimesed olid lihtsalt nii toredad ja andekad. kõik poisid mängisid ülihästi kitarri ja laulsid nagu ööbikud. nagu kontsertil oleks olnud. väga chill!!!! ave ja marili läksid keset ööd koju, ma jäin jõe äärde ööseks, et hommikul autoga koju sõita. magasin esimest korda elus autos. nagu õige seljakotirändur. käisin mudamülkas ujumas ka, selles, mis alloleval pildil. sealt vee seest pidi autuga läbi sõitma.

hommikul sõitsin üksi koju tagasi. ma lihtsalt nii nautisin seda teed. kuulasin terve tee kõvasti mussi ja tegin pilte ja filmisin oma teekonda. tohutult meeldis see loodus, läbi mille ma sõitma pidin. kõikjal omapärane maastik ja kuivanud hein.

VIDEO 
tore ujumiskohake...

hommik. meie seltskonna autod. põhimõtteliselt KÕIK ute'd

tõenäosus on suuur, et keegi üle tee läheb. võibolla mõni lehm
kodutee



kodus veel. valmis kämpimiseks

ühel kutil oli selline kutsa kaasas
mmmõnus


tagasi koju. WELCOME TO GAYNDAH


pilte sellest, kuidas "issi" toidab lihaga kookaburrasid. need on ilusad linnud, kes kisendavad nagu ahvid. kaunis linnulaul on palju palutud nende käest.






taiwani pliksid tööl. tsekka kostüüme

suur ämblik koduõues

hommik tööl

ükspäev jalutasime mariliga ühe mäe otsa, et gayndahile kõrgemalt pilk heita.





paar lollitamispilti


gayndahis on lennuväli!!!! ja antud pildil lennuk tõuseb just. iga päev kl 17 lendab see minilennuk. ma ei tea, kuhu



üks hommik tööl. jõudsime just päikesetõusuks. kell 6.00. vaata udu mäe kohal, ilus :)

jäätee valmistamine. ülilihtne ja nii maitsev. hiinlane õpetas :D keeda 2 l vett, lisa mõneks minutiks 8 teekotti (must tee) ja poolteist tassi toorsuhkrut (või vähem-rohkem, oleneb kui magusat tahad). sega. paari minuti pärast võta teekotid välja. lisa 2 l külma vett. vala sisse eelnevalt pressitud sidrunimahl. ma kasutasin 4 sidruni maha. keema pole enam vaja lasta. 

joujou, hommik kell 6. tööpäev algaaabbb


töökaaslane (üks aborigeen) sõi ükspäev puu all mandariini. toorest. ütles, et proovige ka, et päris hea on juba. me siis mariliga proovisimegi ja nüüüd ei möödu päevagi, kui me puu all mandariine ei söö. maitse on nagu mandariinil ikka, aga see valge osa (nahk?) on veel veidi toores ja nätske. aga vahet pole, 4 nädalat olen töötanud mandariinilõhna sees, nii et ühtegi pole saanud süüa, kuigi väga oleks tahtnud , sest lõhn on lihtsalt niiiiii hea. ja nüüd tean, et maitse on ka ehtne. tuleb lihtsalt õigeid valida puu otsast. aga me mariliga suht profid juba valima välimuse järgi selliseid, mis on suht valmis.

hardworker from estonia

lind koduõues

tegin kunsti



OLED SA LEHM VÕI KAAMEL? 



lõuna tööl


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar