reede, 28. august 2015

mida ma viimased pool aastat teinud olen?

õige vastus oleks: SÖÖNUD! :D

iga blogilugeja teab, et töötasin kaevanduse sööklas. nüüdseks on see tore töö aga kahjuks läbi, sest working holiday viisaga saab ühele tööandjale töötada ühel aastal maksimaalselt 6 kuud. alustasin seal 19. veebruaril ja päevast päeva seal töötades saabus lõpuks 19. august, mil pidin lahkuma. 

miks vastasin 'söönud'? sest lisaks heale palgale on seal firmas ka toit ja elamine tasuta. esiteks pole mul elusees austraalias nii mõnusat elamist olnud. mõnus avar tuba õhukonditsioneeriga, mis ka kõige külmemal queenslandi osariigi talveööl (minimaalne, meil oli, oli +3 kraadi öösel) mu toa sooja hoidis. mäletan, kuidas eelmisel talvel gayndahis külmetasin. seal majas polnud küttest keegi väga kuulnud nagu enamuses austraalia elamistes, nii et ei jäänud muud üle, kui öösel mütsiga magada. sel aastal aga seda probleemi mul polnud. 
... ja see toit! väga suur valik tervislikku ja mitte nii tervislikku toitu. õhtusöögiks igapäevaselt kuumaletis 2-3 erinevat sorti röstitud või fritüüritud köögivilju või kartuliputru, üks taimetoitlaste roog ja 2-3 erinevat liha või kalatoitu, pluss palju salateid ja värsket köögivilja, 5 erinevat magustoitu, iga paev erinev pizza, kohvid-teed-mahlad ja supp, snäkid ja juustuvaagen. hommikusöögiks igapäevaselt puder, neljal erineval viisil valmistatud munad (praetud, pošeeritud, munapuder, omlett), peekon, vorstikesed, seened, grillitud tomatid, spagetid ja oad tomatikastmes, hashbrown'id, croissant'id, jogurtid, müsli, erinevad hommikuhelbed, konserveeritud puuviljad, erinevad saiad ja saiamäärded nagu moosid ja maapähklivõi jne. ja muidugi igapäevaselt korvid täis banaane, õunu, pirne, kiivisid, apelsine ja mandariine. valikust puudus ei tule. 
pluss veel eraldi ruum nimega crib, kus suur valik lihasid ja värsket viilutatud kraami, millest saaab teha lõunaks kaasa võileibu, wrappe, salateid ja juba valmis pakitud puuviljasalateid ja pähkleid, joguretid jne lõunaks kaasa võtta ning muffineid ja kooki ja küpsiseid... kindlasti jätsin pooled toidud mainimata. ahjaa, muidugi 24h jäätis ja karastusjoogid nagu coca jne. küll veab ikka neil kaevanduse meestel. enamasti nende firmad maksavad nende toidu kõik kinni pluss kaevanduse töötajatel austraalia suurimad palgad niikuinii. ja õnneks saime meie ka piiramatult kõike päev läbi süüa, nii palju kui tahame.

minu tööks selles firmas oli 'take care of miners' ehk siis sättida kõik õhtusöögiks valmis sööklas, viilutada liha vahest, serveerida toitu, asendada tühjaks saanud asjad uutega, mis tähendab siis et kogu aeg silmad lahti hoida sööklas, kui miski sai otsa, siis uus toit asemele. mitte midagi rasket. ja õhtusöögi lõppedes kerge koristamine ja kuna korraga töötas 4 kitchenhand'i, siis üks meist pesi nõusid ka nõudepesumasinaga. kui öövahetusi tegin ehk hommikusöögi ajal töötasin, siis tegin ka iga öö kokku nii umbes 600 võileiba, wrappi ja baguette'i, mis läksid crib ruumi kaevanduse meestele tööle lõuna kaasa võtmiseks. oh jah, palju erinevaid asju. ja selle lihtsa töö eest teenisin rohkem raha, kui eestis arst teenib!

muidugi kõige tähtsam osa selle töö juures minu jaoks on need inimesed, kellega koos töötasin. eks oli igasugu idioote, kellega koos tuli töötada, aga mõned inimesed said nii armsaks, et see tegi lahkumise väga raskeks. ei unusta ma iial kallist majanaabrit laurat ega ka carolit, kellega koos tenniseässadeks kujunesime ega absurdse huumoriga danieli ning totaalselt naljakat kokka ryanit, kelle iga öeldud lause paneb mõtlema, et kust ta neid nalju võtab haha :D

oli unustamatud 6 kuud ja hea meelega töötaks seal edasi, kui poleks seda nõmedat viisa nõuet.

tenniseässad caroliga

tieri linnas on meeletu fauna. igasugu erilisi linde ja meeeeeletult känguruid. käisin iga päev autoga tööle ja hilja õhtul töölt koju sõites pidi vähemalt 5 känguru 500 meetri jooksul üle tee laskma
suur söömisala

masinajäätis

igapäevased 5 magustoitu pluss vahukoor ja vanillikreem




iga päev erineva valikuga olev kuumlett

pizzzaa

väike sööömisala

crib ruum

crib ruumi külmikud valmisolema toiduga

AASTA TÖÖTAJA... lõpuks pärast 6 kuud sai selle nokatsi peast võtta :D

caroliga minu viimasel päeval töö juures

harleyja lauraga

laura!!!!!

ei möödunud päevagi puuviljasalatit söömata, oh kui hea see oli



1 kommentaar: